Camí de l'Hostal del Vent
Veciana

Veciana

XV-XX
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Camí que va de nord a sud, des del nucli de Veciana fins a Santa Maria del camí, passant per l'Hostal del Vent, Cal Bargués vell i Castellnou d'Albarenys. És el camí que s'utilitzava abans de fer el nou traçat, molt més ample. També portava a l'ermita de Sant Gabriel, que s'alça en un petit turonet a cavall entre Veciana i Castellnou.

L'àmplia extensió del territori de Veciana, el seu poblament dispers en masies o petites agrupacions de cases com La Rubiola, Castellnou d'Albarells, Durban, Secanella o els petits nuclis de Segur, Sant Pere des Vim, Montfalcó o Santa Maria del Camí, van fer necessària una bona xarxa de camins rurals que comunicaven la població i també servien per anar als camps, donada la característica agrícola de la zona. Amb la creació de nous camins que s'adapten millor a les necessitats actuals, molts dels antics camins s'han deixat d'utilitzar, tot i que a Veciana, la majoria es conserven en bon estat, ja que poden mantenir altres funcions de control i gestió del territori.