Bassa de Castellnou
Veciana

Castellnou d'Albarells

Deteriorada per la manca d'ús.
    Jordi Montlló Bolart

Bassa de recollida d'aigua situada a l'entrada septentrional de Castellnou d'Albarells. És de planta rectangular d'uns 50 m2, però resta abandonada i el recobriment per impermeabilitzar-la està esquerdat i deteriorat. La vegetació ha cobert l'entorn . Les parets estan fetes de grans carreus den carejats.
    A l'angle sud-oriental, s'alcen dos pilars, segurament destinats a sustentar una biga i una politja per extreure'n aigua per a usos domèstics. Al costat s'entreveu una planta quadrada d'una construcció mig enrunada i coberta per la vegetació. Es podria tractar dels antics safareigs per rentar la roba.

Si Castellnou d'Albarells era un grup on hi vivien diverses famílies, l'aigua era un bé escàs que calia garantitzar.