Antic Ajuntament
Calaf

  Anoia
  Carrer del Carme nº23. 08280 Calaf
  Emplaçament
  Al carrer del Carme, a tocar del Portal de l'Hospital
  689

  Coordenades:

  41.73348
  1.51034
  376115
  4621258
  Número de fitxa
  08031-15
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  6214221CG7261S
  Autor de la fitxa
  Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

  Està situat al carrer del Carme, i presenta un cert gust modernista caracteritzat sobretot pel coronament de la façana. Força auster, consta de planta baixa, planta de pis i golfes. La façana es troba arrebossada i pintada d'un color salmó suau, exceptuant els contorns de les obertures de la planta de pis, on aquest és més fort. Presenta la coberta a dues vessants (est-oest) amb teula àrab.
  L'accés principal dóna a peu de carrer, a través d'un portal senzill amb marxapeu de pedra i porta de fusta. A l'altre extrem de la façana, hi trobem una altra entrada, però de dimensions més petites. A la planta de pis, hi trobem un balcó de forja senzilla que ocupa tota l'amplada, al qual s'hi accedeix per dues entrades. Entre aquestes dues, hi trobem una finestra. A la zona de golfes, hi trobem tres petites obertures amb decoració que tenien la funció de ventilar l'espai. Entre les golfes i el coronament de la façana, hi trobem una senzilla cornisa. Remata la façana un frontó a dues alçades: els laterals més baixos i rectilinis, i la part central amb forma corba.
  A l'interior cal destacar-hi, encastada en un lateral, una dovella central possiblement de l'antic portal de Sant Jaume, on hi trobem l'escut de Calaf format per un gos acompanyat al cap d'un card de 3 flors. A la part inferior hi trobem la data de 1584 i les lletres LAF. Cal destacar-hi també l'antic celler ubicat al soterrani.

  Havia estat l'antic ajuntament de Calaf. Tot ens va pensar que és un edifici d'inicis del segle XX, però no és el cas, ja que al seu baixos hi trobem un celler, que és més característic d'edificis anteriors.