Ampliació de l'Ajuntament d'Òdena
Òdena

  Anoia
  Ajuntament d'Òdena. Plaça Major, 2
  Emplaçament
  A la Plaça Major

  Coordenades:

  41.60656
  1.64215
  386855
  4606985
  Número de fitxa
  08143 - 199
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  2007
  Jordi Carner Costa
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament d'Òdena. Plaça Major, 2
  Autoria de la fitxa
  Josep-Vicenç Mestre i Casanova

  Ampliació i remodelació de l'edifici de l'Ajuntament d'Òdena segons projecte de l'arquitecte Jordi Carner Costa. S'ha mantingut la façana de l'antic edifici consistorial de l'any 1929, remodelant-se la distribució interior en aquest espai. Per tal d'ampliar les dependències es va enderrocar l'antic edifici de les "Escuelas Nacionales" i es va suprimir la plaça situada davant que restava protegida per una barana de pedra construïda amb pedres procedents del castell, entre les quals destacaven làpides del cementiri. L'ampliació segueix paràmetres funcionals i presideix la Plaça Major amb un gran mur, llis i sense cap tipus d'obertures.
  L'edifici actual s'estructura en tres plantes. A la planta baixa, que no ocupa la totalitat de la planta de l'edifici i a la qual s'accedeix des de la Plaça Major, s'ubiquen el Saló de Sessions i l'arxiu municipal. A les dues plantes restants hi ha habilitats els diversos despatxos de serveis i d'administració local.

  Descripció extreta de la fitxa de l' Inventari del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental d'Òdena, Diputació de Barcelona, Servei del Patrimoni Local i Ajuntament d'Òdena. Barcelona, 2013.

  Efectuada l'any 2007

  Inventari del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental d'Òdena, Diputació de Barcelona, Servei del Patrimoni Local i Ajuntament d'Òdena. Barcelona, 2013.