Àlber del torrent dels Alous
Rubí

  Vallès Occidental
  A l'E del terme, 08191-RUBÍ
  Emplaçament
  A la llera del torrent

  Coordenades:

  41.48983
  2.04919
  420630
  4593571
  Número de fitxa
  08184 - 162
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Espècimen botànic
  Estat de conservació
  Regular
  Com tots els elements del patrimoni natural té un alt grau de fragilitat davant els canvis a les condicions ambientals.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  AGÈNCIA DE L'AIGUA - Generalitat de Catalunya, Pça. Sant Jaume, BARCELONA i altres.
  Autoria de la fitxa
  Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

  Es troba al torrent dels Alous aquest singular exemplar de la espècie "Populus alba". Es tracta d'un arbre caducifoli i dioic de la família de les salicàcies, força alt, d'escorça llisa i blanca, amb bandes transversals fosques, i de fulles blanques i peludes de sota. La soca té un diàmetre considerable i forma part d'una albera que es troba en bon estat. Al torrent dels Alous es troba la màxima concentració d'àlbers de tot el terme de Rubí. Dins de les alberedes, n'hi ha una entre el pont de la Sharp i el de can Sant Joan, on es troben cinc exemplars de més de 16 metres d'alçada, un dels quals és el més alt de tot el torrent.

  Part dels àlbers del torrent van ser replantats a principis de la dècada de 1990, quan es va restaurar el torrent per a instal·lar-hi el parc d'activitats industrials de can Sant Joan, però el grup on es troba aquest és anterior.

  SIMÓ, J.(2000b) Zones filtre del Connector Ecològic a Rubí entre les Serralades Litoral i Prelitoral. Manuscrit. Informació oral R. Bosch, R. Sánchez, J. Simó i E. Xercavins (novembre 2000, abril 2001)