Pla de Dormet
Rubí

A l'O del nucli urbà, 08191-RUBÍ
    En una zona de turons suaus

Bo
    Com tots els elements del patrimoni natural té un alt grau de fragilitat davant els canvis a les condicions ambientals.
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Es troba delimitat al Sud pel torrent de can Solà - can Xercavins, a l'est per la via del tren, a l'oest per les urbanitzacions i al nord amb can Ramoneda. És tracta d'una de les darreres planes agroforestals i serveix com a enllaç entre la zona del connector biològic de Rubí amb el connector central del Vallés. Es tracta d'un dels darrers pulmons possibles per al nucli urbà, fent de coixí entre la zona urbana i el territori ocupat per les urbanitzacions. Té un mirador excel·lent al turó de les oliveres de can Xercavins. Per aquesta zona drenen diversos torrents com el Xercavins o el de can Guilera - Sant Muç - can Ramoneda.

BOSCH, R. (2000a). Anàlisi de la connectivitat entre Collserola i Sant Llorenç del Munt. Manuscrit. BOSCH, R. (2000b). Elements per a la formulació d'unes directrius territorials de connectivitat ecològica al Vallès. Direcció General de Patrimoni Natural i Medi Físic. Departament de Medi Ambient. Generalitat de Catalunya. SIMÓ, J.(2000a) Connector Ecològic a Rubí entre les Serralades Litoral i Prelitoral. Manuscrit. SIMÓ, J.(2000b) Zones filtre del Connector Ecològic a Rubí entre les Serralades Litoral i Prelitoral. Manuscrit. Informació oral R. Bosch, R. Sánchez, J. Simó i E. Xercavins (novembre 2000, abril 2001)