Al sud de Cal Tous o A 200 m al sud de Cal Tous
Òdena

Camí de Ca l'Enric, PK 4,100
    a la dreta del camí de Can Sabaté, just abans d'entrar a les Casetes de l'Enric

No identificable
    Lluís Pedraza i Jordana

A uns 200 m al sud de Cal Tous, en un camp d'ametllers aparegueren en superfície fragments de ceràmica comuna romana i un bocí sense forma i molt groller de Terra Sigil·lada indeterminada. No hi ha constància de material de construcció ni de contenidors ceràmics ni de restes de cap estructura d'aquest petit assentament agrícola.
    El poc material aparegut no permet gaires apreciacions cronològiques, tot i que la presència de ceràmica sigil·lada permet detectar, com a mínim, un moment altimperial del jaciment.

Jaciment descobert pel senyor Pere Arnau Ferran, veí d'Igualada. En el decurs de la visita el maig del 2012 es va constatar la inexistència d'estructures d'habitació vinculades al lloc i es van identificar dos fragments de vores d'olla de ceràmica reduïda de cuina.