A refugi
Granollers

XXI
    Cinta Vidal Agulló
    Pintura amb cert grau de degradació
    Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Mural grafit, obra de l’artista Cinta Vidal que està situat a la paret mitgera d’una casa del carrer Muralla. S’inspira en el concepte de refugi, molt present a Granollers per l’impacte que van tenir els bombardejos durant la Guerra Civil. La intervenció artística fou el resultat d’un procés participatiu que va recollir les aportacions de la cinquantena de participants de l’activitat "A refugi!".

Està firmat, al lateral dret.

Cinta Vidal Agulló és formada en un Grau Superior d’Il·lustració per l’Escola Massana. Als 16 anys va inciar-se com a aprenent al Taller d’Escenografia Castells Planas de Santa Agnès de Malanyanes. Allà va aprendre l’ofici de pintar telons. Des de fa uns anys s’ha encaminat cap al món de la pintura i l’obra pròpia. El mural A refugi fou realitzat el novembre de 2018.

Aquest mural forma part del projecte d’art urbà impulsat per l’Ajuntament de Granollers sota la denominació Murs que parlen. Es va iniciar l’any 2006 amb el propòsit de millorar el paisatge urbà a partir de la intervenció artística. Consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de la ciutat per artistes d’abast internacional. El projecte desenvolupa una intervenció artística de gran format per any, de tal manera que se’n pugui dissenyar un projecte educatiu i comunitari. Per tant, és una proposta en clau educativa, cultural i comunitària que inclou activitats de participació, debats, etc, i en la qual hi participen escoles, centres oberts, entitats veïnals... (Web Ajuntament de Granollers).