Circ Cric
Sant Esteve de Palautordera

Camí de la Serra de Can Vilatort 10
    Emplaçament
    Des de l'aparcament de Can Molins i seguint per darrera del pavelló municipal dels Quatre Hereus, en uns 200 metres apareix l'accés al Circ Cric.
    227

41.705400112219
    2.4407586707145
    453472
    4617219
    08207 - 122
    Tècnica artesanal
    Segle XXI
    2008
    Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montserrat Trias (Senyoreta Titat)
    Lúdic/Cultural
    Red. Cad. 08206A004001040000QI
    Daniel Gutiérrez Espartero

El Circ Cric acull espectacles de circ, tallers, festivals, cursos, estades... tot allò relacionat amb el circ i amb l'ofici de pallasso. Entre les seves produccions més destacades es troben el Festiva de Circ del Montseny i el Festival de Pallasses. Es tracta de dos esdeveniments que interaccionen totalment amb Sant Esteve de Palautordera i els seus veïns, tot omplint els carrers del nucli antic d'espectacles i activitat.

Al llarg dels darrers anys s'han consolidat les sinèrgies entre el Circ Cric i Sant Esteve de Palautordera, sent el circ un dels símbols més importants del municipi, a més d'esdevenir un agent dinamitzador de l'activitat cultural i turística.

Les instal·lacions del Circ Cric ocupen una parcel·la de 27.720m2. Un terreny amb un conjunt d'infraestructures associades a l'activitat produïda per la companyia del Circ Cric. Una de les companyies de teatre més importants i reconegudes de Catalunya, de l'Estat Espanyol i Europa. Es va instal·lar a Sant Esteve de Palautordera l'any 2008. Les seves produccions i activitats són diverses, tant de gran com de petit format.

Informació extreta del web del Circ Cric.

El Circ Cric celebrà 40 anys d'espectacles l'any 2021.

La primera actuació del Circ Cric va ser el 23 d'abril del 1981 al Parc Central de Mataró. Jaume Mateu (Tortell Poltrona) era mestre de l'Escola l'Anxaneta i va fer la seva companyia a Mataró, organitzant el primer circ al Pla d'en Boet.

Des d'aquella primera aparició pública, el Circ Cric acumula centenars d'espectacles. El circ ha organitzat gires des de l'any 1981, i fins a mitjans de la primera dècada del segle XX. Aquestes gires han portat el Circ Cric arreu de Catalunya, de l'Estat Espanyol i també a algunes ciutats europees.

A partir de l'any 2008 el Circ Cric es va establir definitivament i de manera estable a Sant Esteve de Palautordera, en la parcel·la actual situada al Parc Natural del Montseny. Des d'aquell moment el Circ Cric ha organitzat grans esdeveniments com el Festival de Circ del Montseny o el Festival de Pallasses, així com espectacles, trobades, cursos, activitats escolars, etc.

- DDAA (2021): Zirkòlika, número 67. Revista de las artes circenses. Barcelona.