Rellotge de sol de Can Pol
Sant Esteve de Palautordera

Camí de Can Pol, 2
    Emplaçament
    A la zona de Parellada de Can Marc. Seguint per la carretera BV-5301 en direcció Montseny. Tot just passat Ca l'Amargant, a mà dreta hi ha un camí que mena directament a Can Pol.
    274

41.719794
    2.426138
    452266
    4618825
    08207 - 121
    Segle XIX - XX
    Ref. Cad. 000808100DG51G0001WM
    Daniel Gutiérrez Espartero

Aquest rellotge és de tipus 'vertical declinant', fet en pintura sobre el lliscat de la façana principal del conjunt.

La seva forma es quadrada i emmarcat. Presenta una orientació sud-est. Les línies horàries van des de les 5 hores del matí fins a les 5 hores de la tarda, tot senyalant les mitges hores. La numeració és romana. Cercle de distribució al pol amb el gnòmon de vareta simple.

Aquest rellotge consta a l’Inventari de Rellotges de sol de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referència: 5470.

Informació i fotografies extretes de la web de la Societat Catalana de Gnomònica

Web de la Societat Catalana de Gnomònica: https://www.gnomonica.cat/