Ca n'Auleda
Sant Esteve de Palautordera

Disseminat. Carrer Afores, 7
    Emplaçament
    A la zona coneguda com la 'Plana de Bonamic'. A la carretera BV-5301 en direcció Montseny hi ha un trencall a mà dreta. A uns 100 metres aproximadament se situa Ca n'Auleda.
    285

41.7228620936
    2.422445006719
    451962
    4619168
    08207 - 10
    Segles XIV - XVI
    Edifici en molt bon estat de conservació. Sembla que s'ha restaurat recentment.
    Pla Especial de Catàleg de Masies i Cases Rurals. C-023
    IPAC 29355
    000807300DG51G0000WX
    Daniel Gutiérrez Espartero

Es tracta d'un gran edifici de planta allargada. Coberta a dues vessants, encara que hi ha uns cossos afegits que també tenen la mateixa coberta. Presenta planta baixa i un sol pis.

Ha estat restaurada i la façana s'ha arrebossat. Té un portal d'accés d'arc de mig punt fet de pedra, hi ha una finestra coronella gòtica partida per una fina columneta, també hi ha un rellotge de sol del qual no es poden observar els detalls.

Tot i que es desconeix informació documental sobre aquest edifici, la finestra gòtica situada a la façana podria indicar que pertany a aquesta època, entre els segles XIV i XVI.

L'edifici ha patit grans transformacions i actualment és objecte d'una nova reforma. De moment només es limita a la part de davant, ja que les parts posteriors de la casa resten iguals.