Can Vilatort
Sant Esteve de Palautordera

Camí de la Serra de Can Vilatort s/n
    Emplaçament
    Des de l'aparcament de Can Molins i seguint per darrera del pavelló municipal dels Quatre Hereus. Una vegada passat pel costat del Circ Cric, comença el camí de la Serra de Can Vilatort. A uns 300m es troba el camí que mena a Can Vilatort.
    233

41.702830087008
    2.4449985102422
    453823
    4616931
    08207 - 9
    Segles XVI-XVIII
    Pla Especial de Catàleg de Masies i Cases Rurals. C-001
    IPAC 29354
    Ref. Cad: 08206A004000400000QD
    Daniel Gutiérrez Espartero

Masia orientada cap a l'est. Coberta a dues vessants. Edifici de planta baixa i pis. El portal de la façana principal, adovellat, està descentrat cap a l'esquerra. A la clau hi ha un relleu d'una creu. Al damunt del portal hi ha una finestra espitllerada i una de pedra semi arquejada. A la seva dreta hi ha una altra finestra d'arc gòtic i a la planta baixa una altra finestra d'arc pla. A l'extrem esquerre de la façana principal hi ha un contrafort. La façana nord fa una corba en el seu traçat.

Al darrere de l'edifici hi ha un pou de pedra.

El mas Vilatort apareix en butlles dels anys 1002, 1007, 1098, 1120.

Bartomeu Vilatort apareix en un document de l'any 1417 com a veí de la parròquia.

El mas és anomenat al fogatge de 1515.

IGLESIES I FORT, Josep; FELIU I MONTFORT, Gaspar (1998):  El Fogatge de 1515». Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, Vol. 9, p. 23-85. / https://raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/view/149187.