Can Cruixent
Sant Esteve de Palautordera

Carrer dels Roures, 3
    A la urbanització coneguda com Can Cruixent.

Segle XVI
    Daniel Gutiérrez Espartero

Masia orientada cap a l'est. Coberta a dues vessants. Edifici format per planta baixa i un pis. Porxo adossat a la vessant esquerra de la façana utilitzat com a aparcament. A la dreta de la façana hi ha un annex utilitzat com a part de l'habitatge.

Porta adovellada al damunt de la qual hi ha una finestra de pedra gòtica decorada amb relleus, quatre flors dins de cercles i una flor de lis. El replanell és motllurat. A la seva dreta també hi ha una finestra de pedra amb semi arc, decorada amb un relleu. La finestra central de la façana té festejadors.

A l'IPAC es fa menció d'una inscripció del segle XVII que fa referència a la producció de rajoles per la casa. No s'ha localitzat.
    Els masovers, senyors Arabia, compraren la casa als seus propietaris anteriors. Notícia de l'IPAC any 1990.