Can Ribas
Sant Esteve de Palautordera

Carrer de Barcelona, 8
    A la urbanització coneguda com 'El Pla', situada al nord del poble, al carrer de Barcelona

Segle XIX
    Daniel Gutiérrez Espartero

Edifici de planta rectangular i coberta composta, una plana i l'altra inclinada. Té planta baixa i dos pisos. Façana simètrica, el segon pis amb balcons, el primer amb finestres, emmarcades amb pedres i a la planta baixa dues portes, una amb forma d'arc de mig punt de maó i l'altra amb llinda. Hi ha un rellotge de sol a l'últim pis amb un estat de conservació molt dolent.

La pedra que fa de llinda de la finestra de sobre l'entrada principal té una inscripció que diu: JO SEVILA i la data de 1873, any de la gran remodelació d'aquest edifici.

Masia amb annexos per l'activitat agroramadera.

No se sap la data de la seva construcció però sí que se sap que en un principi era una masia amb planta baixa i un sol pis. Al 1873 es feu un segon pis, canviant la coberta que era a dues vessants per una de composta. Aquesta reforma encara es pot apreciar a través de la façana, que tot i arrebossada, permet distingir la diferència amb l'estructura anterior.