Can Giol
Sant Esteve de Palautordera

Carrer Verge de Montserrat, 3
    Emplaçament
    Circulant per la carretera BV-5301, a la sortida pel nord del nucli antic de Sant Esteve, en direcció Montseny, apareix a mà esquerra la intersecció amb el carrer Verge de Montserrat.
    244

41.706449197054
    2.4311024159298
    452669
    4617341
    08207 - 6
    Segle XVI
    IPAC 29350
    Ref.Cad: 2875202DG5127N0001YH
    Daniel Gutiérrez Espartero

Masia de planta rectangular. Consta de planta baixa i un pis, sense golfes. La coberta és a dues vessants. No s'ha pogut observar la façana principal. Segons la descripció de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, la façana és de composició simètrica, arrebossada i un xic transparent. El portal d'accés és amb carreus de pedra i una de llarga que fa de llinda. Hi ha alguna finestra petita amb arcs de mig punt i amb una llinda lleugerament esculpida a modus de decoració.

La façana posterior que dona al carrer Verge de Montserrat ha estat totalment restaurada. El conjunt de finestres que presenta és heterogeni i podrien haver estat col·locades en aquesta façana com a conseqüència d'una reforma. Actualment mostra un enlliscat de color groguenc.

Actualment és una casa de turisme rural.

Aquest edifici no té una datació concreta, tot i així, per la tipologia dels seus elements s'interpreta que podria situar-se a l'entorn del segle XVI, a mitjans de 1500. Manté la típica estructura de les masies d'aquesta època.