Rellotge de sol de Ca n'Auleda
Sant Esteve de Palautordera

Disseminat. Carrer Afores, 7
    Emplaçament
    A la zona coneguda com la 'Plana de Bonamic'. A la carretera BV-5301 en direcció Montseny hi ha un trencall a mà dreta. A uns 100 metres aproximadament se situa Ca n'Auleda.
    285

41.72295
    2.4223
    451949
    4619178
    08207 - 117
    Segle XX
    Salichs, J.
    000807300DG51G0000WX
    Daniel Gutiérrez Espartero

Aquest rellotge és del tipus 'vertical declinant' i està fet amb pintura.

Presenta una forma rectangular orientada al sud-oest, marques horàries des de les 11 hores del matí fins a les 6 hores de la tarda, en cicles de 12 hores. La seva numeració és romana presentant la línia de les 12 hores de manera vertical. Incorpora l'analema amb indicació de les estacions de l'any. El gnòmon és de vareta amb un nòdul i amb un sol al pol.

Sembla que el rellotge actual té unes mesures més reduïdes que l'original ja desaparegut. També es troba en una posició més baixa.

L'autor del rellotge és Salich, J.

Aquest rellotge consta a l’Inventari de Rellotges de sol de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referència: 4324.

Informació i fotografies de la web de la Societat Catalana de Gnomònica

web de la Societat Catalana de Gnomònica. https://www.gnomonica.cat/