Trumferes de Cal Corrent Vallcebre

  Berguedà
  Belians

  Coordenades:

  42.19733
  1.81288
  401989
  4672368
  08293-240
  Patrimoni immoble
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  08293A006001920000AS
  OPC - María del Agua Cortés Elía

  Tres o quatre trumferes a prop de la casa Cal Corrent. Hi ha dubtes sobre la quarta trumfera a causa de la vegetació que l'oculta..La trumfera principal està adossada al marge. Es veu el forat per entrar les patates però la porta per treure-les està tapada. Te una alçada de 230cm a l'interior. Hi ha 2 o 3 trumferes més molt a prop de la casa, l'una al costat de l'altre. Hi ha una trumfera ensorrada a uns 200m de la casa. Marge al costat de pista de terra prop de Cal Corrent. Zona de feixes i camps. Alguns dels camps encara es conreen. Accés fàcil per la pista de terra del poble de Vallcebre direcció Cal Corrent i Cal Curt, i que passa pel pont de Periques.

  Fotografies de Guillem Quer (SPAL).

  Les trumferes són construccions de pedra seca, que s'utilitzava per guardar les patates. Són de diferents mides i formes però gairebé sempre amb un forat en la part superior per entrar les patates i una porta baixa i petita orientada al nord per treure-les. Les trumferes es troben en tot el municipi tant al costat de les cases com en indrets lluny de les cases més properes. Les trumferes de Cal Corrent es troben molt a prop de la casa. El conreu de la patata s'inicia a Vallcebre als finals del segle XVIII.

  Quer, Guillem (2015) Recerca històrica d'elements patrimonials de Vallcebre. Inventari de béns. SPAL, Diputació de Barcelona.