Talla de Crist Crucificat Ripollet

Vallès Occidental
Nucli urbà de Ripollet (08291)
c/ Padró, 7

Coordenades:

41.49708
2.15541
429505
4594284
08180-163
Patrimoni moble
Objecte
Modern
Barroc
XVII
Bo
La talla adquirida per la parròquia de Sant Esteve de Ripollet és de fusta policromada de gran qualitat artística, tan pel que fa al tallat de la peça com a la policromia. Degut al mal estat en que es trobava ha estat objecte d'una acurada restauració a càrrec de Pere Padró que li ha retornat la policromia original amagada sota una sòlida capa de brutícia acumulada al llarg dels temps. També presentava molts forats de corcs , que han estat degudament sanejats i tapats així com una consolidació general de la policromia.
Física
Fàcil
Ornamental
Privada accessible
Bisbat de Barcelona. C/Bisbe, 5 ( Barcelona)
J Douet

Talla policromada de fusta representant la figura de Crist crucificat. La figura mostra un Crist clavat a la creu. El cap amb una corona d'espines, se situa a l'alçada del braç de la creu. Els cabells llargs força treballats recauen sobre l'esquena i el pit. Els braços es presenten en angle recte seguint la línia del braç transversal de la creu, i els peus clavats amb un sol clau, com ja és habitual en aquesta època. El treball escultòric d'aquesta talla és d'una notable qualitat tot i que no és una obra gaire coneguda en la seva època. El tractament de l'anatomia és força acurat, especialment en la musculatura i la tensió dels braços, les costelles i les cames.

La parròquia de Sant Esteve de Ripollet ha adquirit una talla de Crist crucificat del segle XVII. Aquesta peça, que ha estat restaurada per Pere Padró, va pertànyer a la desapareguda col·lecció Ricart de Barcelona, iniciada per Narcís Ricart i que amb el pas dels anys comptà amb la col·laboració dels seus fills que l'ajudaren a millorar-la i especialitzar-la. La col·lecció Ricart era un important recull exclusivament d'art sacre que anava des de el romànic i gòtic fins al segle XVII. Malauradament a la mort de Narcís Ricart la majoria de peces que formaven part de la col·lecció foren venudes a un altre gran col·leccionista, Francesc Godia, passant a engrandir aquesta col·lecció i que ara es pot admirar a la seva fundació a Barcelona. Altres peces foren venudes a antiquaris com és el cas de la imatge que ara ha adquirit la parròquia de Ripollet