Signatura
Folgueroles

  Osona
  Carretera N-141d, km. 6 - Torrent de Folgueroles
  Emplaçament
  A la banda de llevant de la carretera, dins de l’Àrea d’esplai de la font Trobada, al costat de la mateixa font
  552 m.s.n.m

  Coordenades:

  41.9373
  2.3243
  443985
  4643036
  Número de fitxa
  08083 - 62
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XXI
  Any
  2002
  Perejaume
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU
  BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
  Accés
  Fàcil
  Lúdic/Cultural
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Folgueroles
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Peça d’art natura (land art) consistent en la correcció del torrent de Folgueroles amb el traç de la signatura del poeta folguerolenc Jacint Verdaguer, de tal manera que mostri la immensitat de l’obra del poeta i la incapacitat humana de copsar-la sencera. Aquesta intervenció, disposada damunt d’una superfície d’una hectàrea, és obra de l’artista Perejaume i fou realitzada l’any 2002 en commemoració del centenari de la mort de Verdaguer. A la banda nord-oest de la peça, entre l’Àrea d’esplai de la font Trobada i la carretera, hi ha un mirador disposat a mitja alçada des del que es pot observar la intervenció. Aquest espai compta amb un plafó explicatiu de la intervenció i una peça circular de pedra anclada al sól amb la següent inscripció: “DE COM EL TORRENT DE FOLGUEROLES HA ESTAT ALLERAT DE MANERA QUE L’AIGUA SEGUEIXI LA SIGNATURA DE VERDAGUER, DE MANERA QUE L’AIGUA ESCRIGUI, FRESSEGI I REGUI EL NOM DE FOLGUEROLES AMB EL NOM DE VERDAGUER. PEREJAUME. FONT TROBADA 2002”.

  Aquesta obra forma part d’un seguit d’intervencions artístiques que, sota el nom “De com posar Verdaguer a Folgueroles”, es realitzaren físicament en el paisatge del terme de municipal, juntament amb la instal·lació dels quatre claus fiters als extrems del terme municipal i la lectura de les obres completes del poeta mitjançant diversos lectors disposats per tot el terme municipal.

  “Intervencions artístiques per tot el terme”. La Falguera nº extraordinari, 202, p. 10.

  NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació B.08.

  PEREJAUME (2002). De com posar Verdaguer a Folgueroles. Folgueroles: Casa-Museu Verdaguer, Ajuntament de Folgueroles, Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura.