Retaules de les capelles laterals de Sant Iscle i Santa Victòria de Llinars.
Castellar del Riu

  Berguedà
  A la zona de Llinars
  Emplaçament
  A les capelles laterals de la parròquia de Llinars.

  Coordenades:

  42.12384
  1.71167
  393510
  4664329
  Número de fitxa
  08050 - 73
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Modern
  Barroc
  Segle
  XVII-XVIII
  Estat de conservació
  Regular
  Alguns dels retaules es troben parcialment desapareguts.
  Protecció
  Física
  Accés
  Restringit
  Religiós
  Titularitat
  Privada
  000407000CG96C0001WU
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  En tres de les capelles laterals de Sant Iscle i Santa Victòria de Llinars es conserven part d'uns retaules que mostren una tipologia decorativa pròpia del període barroc. Aquests retaules són els següents:
  -La capella central del costat de ponent és presidida per la imatge de St. Antoni Abat, una figura de guix de factura moderna. Les parets es presenten repintades per una pintura blanca moderna, sota la qual s'observa, a la part superior frontal, un fragment conservat de la policromia original; es tracta d'una pintura mural (probablement aplicada al tremp) de bona qualitat, que sembla simular el coronament d'un retaule, amb la representació d'uns cortinatges i unes motllures daurades.
  -La capella més propera al presbiteri en el lateral de ponent, conserva un fons composat per fragments d'unes taules de fusta policromada, probablement barroques, amb les representacions de diversos personatges, entre ells un àngel alat, emmarcats en estructures arquitectòniques motllurades i decorades amb volutes. La capella és presidida per una figura moderna de guix emmotllat, Sant Antoni de Pàdua.
  -En el lateral de llevant, la capella prèvia al presbiteri presenta una decoració típicament barroca , formada per una pintura molt vistosa amb tota una trama de rocalles, volutes i decoracions florals que emmarquen tres personatges i la imatge central, un quadre de factura moderna de grans dimensions amb la representació de la Marededéu i el Nen en braços. Una petita escultura de la Marededéu de guix moderna presideix l'altar.