Pedrera de Fussimanya Tavèrnoles

  Osona
  La Garriga
  A la vessant de ponent del Puig Llobregat, pròxima al camí de les granges de la Garriga.
  632 m

  Coordenades:

  41.96781
  2.34931
  446084
  4646407
  08275 - 156
  Patrimoni immoble
  Obra civil
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Bo
  Inexistent
  Difícil
  Sense ús
  Privada
  08275A006000150000OF
  Virgínia Cepero González

  Explotació geològica situada entre els masos de la Garriga i Fussimanya, a la vessant de ponent del Puig Llobregat, pròxima al camí de les granges de la Garriga.
  A molts punts de la roca es poden observar les marques de la talla artificial de la pedra i dels tascons que empraven per a extreure-la.
  Es conserva un antic carregador per a carros, que consta d'un mur fet de grans pedres treballades que forma una terrassa superior, per a facilitar el carregament de la pedra extreta i el seu posterior transport.
  D'altra banda, es documenten els vestigis d'una estructura que insinua una planta rectangular, feta de pedres lligades amb morter de calç, del que podria ser una antiga cabana de picapedrers.
  Tanmateix, en aquest indret hi ha diverses balmes naturals, que els picapedrers probablement també van utilitzar com a refugi.

  En el municipi de Tavèrnoles existeix una llarga tradició d'explotació de la pedra. Les pedreres van lligades històricament amb les masies existents en el territori, com és el cas de les de la Garriga i Fussimanya.