Pallissa de Novelliques
Perafita

  Osona
  Sector nord-oest del terme municipal
  Emplaçament
  A 850 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 2'350.

  Coordenades:

  42.07241
  2.09447
  425091
  4658213
  Número de fitxa
  08160 - 80
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí, IPA. 23.312
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 001600DG25H002
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  La pallissa de Novelliques està situada pocs metres al sud de la masia que li dóna nom, al límit d'una esplanada que s'estén davant la façana principal de la masia, en un coll entre els serrats de Novellliques i de la Rovireta.
  Es tracta d'un edifici de dos nivells bastit amb murs de maçoneria de pedra amb poc morter i amb carreus treballats delimitant les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
  La façana principal es troba orientada a l'oest, donant accés a l'esplanada que s'estén davant la masia. Conté, tant al nivell inferior com al superior dos grans portals d'arc rebaixat emmarcats amb maó.
  La façana nord conté únicament una porta d'arc rebaixat emmarcada amb maó ubicada al nivell superior, a la que s'accedeix a través d'unes escales exteriors bastides amb maçoneria de pedra i amb un monòlit de pedra treballada per a cada graó.
  La façana oest conté, tant al nivell inferior com al superior, tres finestres d'arc rebaixat emmarcades amb maó.
  La façana sud conté al nivell inferior una porta i una finestra d'arc rebaixat emmarcades amb maó, quedant el nivell superior totalment obert, amb un pilar central de maó i un tancament fet amb planxes de fusta actualment molt malmès.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Perafita. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya. 1984.