Mur geològic de Cosmo-Caixa
Puig-reig

  Berguedà
  C/ Teodor Roviralta, 47-51, Barcelona. Codi Postal: 08022.

  Coordenades:

  41.97408
  1.87893
  407117
  4647506
  Número de fitxa
  08175 - 334
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Any
  2004
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal i física
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Privada
  Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona
  Autoria de la fitxa
  Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

  El Mur geològic és un dels elements emblemàtics del CosmoCaixa Barcelona. Cadascun dels talls il·lustra una estructura geològica i va acompanyat d'un experiment, dissenyat especialment pels tècnics del nou Museu de la Ciència, que mostra els processos geològics que l'han originat. Algunes d'aquestes estructures són formades per processos superficials com l'erosió i la sedimentació i d'altres estan relacionades amb processos interns com el vulcanisme, les falles o els plecs.
  La diàclasi, dels gresos de Puig-Reig, permet entendre el cicle de la roca; formen par del diàclasi i són un exemple meteorització. Les mides són: 6,4 m llarg x 0,89 m alt x 0,8 m gruix., dividits en 12 blocs, amb un pes estimat de 14 tn.
  Juntament amb: les Pissarres de Lleó, les sals potàssiques de Súria, les Varves glacials d'Itú (Brasil), Dunes Marès de Mallorca, Materials volcànics d'Olot, Calcàries Fallades d'Incarcal, Besalú, formen el mur geològic, un dels àmbits més emblemàtics de l'exposició permanent de Cosmo-Caixa.

  AAVV. (2007). "Guia del Museu CosmoCaixa", Fundació Caixa de Pensions
  obrasocial·lacaixa.es/cosmocaixabarcelona