D'aquesta masia, Xavier Pérez (1990) indica que existeix poca documentació i poc precisa. Diu que tota la documentació medieval que parla del Mas Corts es refereix al mas que hi havia a les rodalies de l'església vella i que fou comprat a principis del segle XVI pels de Canyelles.
També diu que en els censos de pagesos, dels segles XVI i XVII redactats per encàrrec dels monjos de Montalegre, no s'esmenta cap Mas Corts. Apunta la possibilitat que fos propietat directa de Montalegre i per això no surt en els censos o capbreus. En un escrit de l'any 1551 referent al Mas Llombart es diu en fer-se les delimitacions" fins al torrent maior qui devalla del Mas de les Corts e de Muntalegre".
En un altre escrit de la Cartoixa de 1718 es diu que el monestir "de terres de pa no té sino lo Mascorts". Quan, l'any 1835, la Cartoixa és expropiada, hi constava la "Brolla d'en Mas Corts" entre les seves propietats.
Hi ha disparitat d'opinions si la casa de Campsentelles es refereix al Mas Corts o al Mas Llombart. Però Pérez (1990; 81) assegura que la documentació de la Corona d'Aragó és molt clara quan diu que: "els masovers de la casa de Campsentelles eren els Llombart, donant origen a l'actual Mas Llombart".