La Masia
Moià

  Moianès
  Casc Urbà - c. de les Joies, 35
  Emplaçament
  Al costat de l'actual Ajuntament.

  Coordenades:

  41.813
  2.0968
  424980
  4629408
  Número de fitxa
  08138 - 124
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XVIII
  Any
  1748
  Estat de conservació
  Regular
  El nom de " l'hostal La Masia" que està pintat a la façana sud està desapareixent. L'edifici té problemes estructurals en el segon pis.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Edifici de planta rectangular amb tres pisos més golfes amb terrassa amb teulada a dues vessants amb ràfec de dues filades mixtes (teula, rajola).
  La porta d'accés a l'edifici amb motllura perimetral està orientada al nord i a la llinda hi ha inscrita la data: "1748" dins d'un marc amb motius vegetals.
  La façana sud conserva dos balcons adovellats al segon pis i per sobre encara es pot llegir : "FONDA, LA MASIA ". L'interior va ser reformat, tot i que conserva l'embigat del segon pis i dos arcs de mig punt de maó, per adequar-lo al servei de fonda i restaurant que és l'últim ús que se li va donar fins fa uns anys. A partir de llavors roman tancat.

  Originàriament era propietat de la família de gravadors i impressors Abadal. A principis del segle XX s'anomenava cal Ganso i tenien botiga i feien de fonda.
  El nom de La Masia se li va posar el 1946, quan es va obrir com a fonda i restaurant per l'empresa Inmobiliaria y Hoteles de Moyá, que estava edificant el Gran Hotel.