Un dels elements destacables de la casa de Lola Anglada és el jardí al qual s'accedeix per una porta obra d'Àlvar Sunyol. En aquest espai, evocat en l'obra de Lola Anglada de 1958 "La meva casa i el meu jardí", hi trobem escultures com la "Família tornant del camp" o la "Mare amb nen", obres angladianes de caràcter realista naturalista. També al jardí hi ha una font amb una majòlica ceràmica, il·lustrada per Lola Anglada.
Aquest jardí està ple de símbols, no és un jardí com qualsevol altre, té la seva pròpia identitat.
Per començar, el jardí està ubicat en el mateix lloc on la Lola hi passava les hores, aquell jardí del llibre "La meva casa i el meu jardí". I des de qualsevol racó es poden veure les dues masies de Cals Frares i Can Gaietà, que la Lola feia sortir sovint en els seus dibuixos.
I comencem a descobrir símbols. Només entrar al jardí, a la porta d'entrada, el "barri", obra de l'Alvar Suñol, ja hi trobem tot un reguitzell de símbols. El barri consta de dues parts: la de l'esquerra, d'un metre d'amplada, conté el rètol del lloc: "Jardins Lola Anglada". I la part de la dreta i podem veure un gran marc en forma de mitja ametlla ("l'ametlla mística" romànica) que representa la creació o creativitat. Dins el món de la creació, tres plaques amb números al·lusius a unes dates molt concretes: 1892-1984 que volen recordar els anys de naixement i mort de la Lola Anglada. 1996, en record de l'any en que la Lola va ser proclamada Filla adoptiva de Tiana. I 2002, que representa l'any de la inauguració d'aquest jardí.
Tot just entrar a mà dreta hi trobem una majòlica de la Lola Anglada. Ambdues peces no hi són per casualitat. Estan precisament encarades a la sortida del sol, que li dóna així el bon dia amb els seus raigs cada matí.
També hi ha tres escultures. Entrant a mà esquerra i en forma de monòlit, hi ha la que representa l'esmentat llibre "La meva casa i el meu jardí", que ens recorda l'origen d'aquesta espai.
En els dos parterres centrals, dues reproduccions d'escultures de la Lola. Entrant, de cara, a mà dreta, trobem el grup escultòric "Família tornant del camp",
Orientat de manera que sembla que vinguin dels camps de Cals Frares (la família pagesa catalana i la Catalunya idíl·lica del seu temps, era el tema clàssic de la Lola). L'altra escultura porta el títol "Mare amb nen" i representa l'exaltació de la maternitat.
De nit, quan el jardí resta tancat al públic, la il·luminació de l'indret ha estat dissenyada i estudiada per tal de que des de la plaça de la Vila es pugui admirar l'espai amb els seus racons i les seves escultures.