Jaciment de can Serra / Punt 572 via FGC
Rubí

  Vallès Occidental
  Via dels FGC, 08191-RUBÍ
  Emplaçament
  Terrassa sobre la riba dreta de la riera de Rubí

  Coordenades:

  41.50367
  2.02922
  418980
  4595127
  Número de fitxa
  08184-186
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Ibèric
  Estat de conservació
  Regular
  Per la seva pròpia natura de patrimoni que es troba sota terra presenta un alt grau de fragilitat davant els projectes urbanístics, així com un alt grau d'incertesa en la valoració de les restes abans de ser exhumades, ja que la seva configuració pot variar molt en molt poc espai.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Plaça Catalunya, BARCELONA i altres
  Autor de la fitxa
  Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

  Aquest jaciment es visible al marge d'un tall artificial fet en el moment de la construcció de la línia de FFCC de la Generalitat Rubí - Terrassa, concretament al km 12, entre els pal identificats amb els números 572 i 573. Com a restes significatives s'observa una filada de grans pedres (gresos i quarsos) sense cap tipus de cimentació visible que podrien correspondre a l'angle d'una construcció. S'aprecien, així mateix, restes de ceràmiques comunes i àmfores ibèriques al tall dins un estrat que cau cap el Sud. (MORO, 1990). També es pot observar una estructura piriforme, però sembla moderna.

  Jaciment localitzat per F. Margenat (MORO, 1990).

  MORO I GARCÍA, Antonio (1990) Catàleg de restes arqueològiques i zones d'interès geològic del terme municipal de Rubí, Rubí, document mecanografiat, Centre d'Estudis Rubinencs - Ajuntament de Rubí.