Forn de les Planes
Figaró-Montmany

  Vallès Oriental
  Puiggraciós
  Emplaçament
  Les Planes. Camí de la Garriga a Puiggraciós.

  Coordenades:

  41.69845
  2.25751
  438219
  4616563
  Número de fitxa
  08134-8
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Romà
  Segle
  IaC-IIIdC.
  Estat de conservació
  Regular
  Molt superficial
  Protecció
  Legal
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  04
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 006A00003
  Autor de la fitxa
  Anna M. Gómez Bach

  Estructura situada a l'aire lliure, lloc interpretat com a centre de producció i explotació ceramista. Forn de planta quadrangular amb parets de terra cuita i s'observen les pedres de sorrenca triàsica que formarien l'arcada de volta inferior i caiguda. La planta té unes mides de 1'90 m per 1'90 m, i es troba parcialment coberta per la vegetació.

  Planes granítiques amb dipòsits de sauló situades a l'Oest del Turó dels Tremolencs, camps de conreu envoltats de bosc mixt. Situat al costat nord del camí que va de la Garriga a Puiggraciós. L'apreciació és únicament superficial. No hi ha material recollit.

  Les pluges del més de novembre de 1984 van descalçar les restes d'un forn d'obra caigut, el qual es localitza al constat nord del camí que va de la Garriga a Puiggraciós, en un indret conegut com les Planes, sota el Serrat de l'Ocata. Al forn no hi apareix cap fragment de terrissa en superfície, pel qual és molt difícil atribuïr-li una cronologia donat que no està excavat, tan es podria tractar d'un forn romà, com d'un molt més posterior. Per les rodalies hi ha notícies d'haver-s'hi localitzat fragments de tègula (veure jaciment de Les Planes). No hi ha cap altre estructura o element a les rodalies. L'apreciació és únicament superficial. No hi ha material recollit.

  Fitxa IPAC: Jordi Pardo. Data: XII-1984.