Font del Cingle
Perafita

  Osona
  Sector nord-oest del terme municipal
  Emplaçament
  A 4100 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'050.

  Coordenades:

  42.06188
  2.09813
  425381
  4657040
  Número de fitxa
  08160 - 112
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Normes Subsidiàries de Perafita. 1991.
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 003A00005
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  La font del Cingle està situada en una fondalada per on transcorre el torrent de Bols, a l'est de la masia de Bols i al sud de la de Cogullers.
  S'accedeix a la font a través d'una pista forestal que transcorre per la zona boscosa que hi ha a l'est de la masia de Bols, vorejant el torrent de Bols. Seguint aquesta pista, en un punt on s'obre una clariana i afloren a la superfície diverses roques, s'ha d'agafar un corriol que en poc menys de 100 metres baixa en direcció sud-oest fins al torrent de Bols. Un cop s'arriba al torrent, s'ha de creuar i baixar uns metres fins arribar a la font, adossada a un petit cingle rocós.
  La font està formada per un brollador plàstic que sobresurt del cingle rocós, actualment cobert de vegetació. Just sota el brollador, i també adossada al cingle, hi ha una pica circular de pedra treballada on es recull l'aigua i que conté una petita incisió al centre per on sobreeixeix l'aigua. A l'esquerra de la font, el mateix cingle rocós sobre el que s'adossa la font forma un saltant d'aigua i un petit gorg a sota.