Font del Carrer Oristà

Osona
Sector sud del terme municipal
A 1100 metres per pista forestal de la carretera C-670, punt quilomètric 6'300

Coordenades:

41.92247
2.06764
422690
4641589
08151-144
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
Dolent
La terra s'ha anat acumulant davant la font i pràcticament la cobreix, l'estructura d'obra està molt deteriorada i la bassa que hi ha al costat es troba completament coberta de vegetació.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Privada
Ref. cad.: 007A09011
Jordi Compte i Marta Homs

La font del Carrer està situada al nord-est del carrer de la Ruixeda, pocs metres sobre la font del Cirer, en la vessant nord-oest del puig Cornador, en un punt enclotat respecte al nucli de cases.
S'accedeix a la font a través d'un corriol que baixa en direcció nord-est paral·lel a uns camps des de l'entrada est del carrer de la Ruixeda. Baixant per aquest corriol s'arriba a la font del Carrer, ubicada sota una gran alzina i al costat d'un marge, uns metres més amunt de la font del Cirer, ubicada sota un gran roure.
La font està formada per una estructura de maons parcialment arrebossada adossada a un marge. Aquesta estructura, que conté el dipòsit, té una barbacana d'arc rebaixat sota la qual hi ha l'aixeta metàl·lica. Aquesta es troba pràcticament a nivell de terra i no és de fàcil accés ja que al davant de la font s'hi origina un fangar a causa de l'abeuratge de bestiar.
Al costat de la font hi ha una bassa, actualment coberta de vegetació, al marge de la qual hi ha una alzina de grans dimensions.

La font del Carrer era utilitzada pels veïns de les cases del carrer de la Ruixeda, exceptuant els veïns de cal Vigatà, que tenien la font del Cirer, ubicada a uns metres d'aquesta, per al seu ús exclusiu.