Font de l'hostal Nou
Perafita

  Osona
  Sector central del terme municipal
  Emplaçament
  A 650 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'450.

  Coordenades:

  42.04954
  2.1138
  426664
  4655656
  Número de fitxa
  08160 - 119
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Estat de conservació
  Regular
  Els últims anàlisis realitzats a la font indiquen que les seves aigües superen els límits de toxicitat i per tant no és potable.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 004A00007
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  La font de l'hostal Nou està situada uns cinquanta metres al nord-est de la masia que li dóna nom, al peu de la pista que condueix a la fàbrica d'Embotits.
  S'accedeix a la font a través de la pista que condueix a la fàbrica d'Embotits passant per davant del Castell i l'hostal Nou. Un cop es passa per davant l'hostal, es gira a mà dreta vorejant la masia i un cobert. En el següent revolt, prop d'un roure que dóna ombra al camí, es troba la font.
  La font està formada per un mur de maçoneria de pedra que conté el brollador i alhora actua com a marge del camp que hi ha a sobre. Es tracta d'un mur llarg que ressegueix tot el camp, però que sobresurt cap enfora al seu extrem inferior dret, just on es troba la font. De la part inferior del mur en sobresurt un brollador plàstic, tot i que bona part de l'aigua es filtra pel costat. Sota el brollador hi ha un petit bassal, delimitat amb blocs de pedra a partir del qual l'aigua descendeix per un desaigua passant per sota la pista forestal i creant el rec que més endavant passa a anomenar-se rec del gorg Negre.

  La font també era coneguda com la font de la Cordera.

  AADD (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Eumo Editorial.
  Relació de les anàlisis d'aigües de les fonts del Lluçanès. Grup de Defensa del Ter, gener 2006.