Fons Paleontològic del Papiol del Museu Geològic del Seminari de Barcelona.
El Papiol

  Baix Llobregat
  Carrer de la Diputació, 231

  Coordenades:

  41.43797
  2.01105
  417380
  4587850
  Número de fitxa
  08158 - 101
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Col·lecció
  Paleozoic
  Neògen
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal i física
  Llei de Museus de Catalunya (Llei 17/1990, de 2 de novembre)
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Arquebisbat de Barcelona,Carrer del Bisbe, 5, 08002 Barcelona
  Autor de la fitxa
  Juana Maria Huélamo Gabaldón

  Dins els fons paleontològics del Museu hi ha enregistrats 2.176 fòsils procedents del Papiol, amb el nom del donant i el lloc de recollida. Destaca el Brissopsis papiolensis del miocè (Echinodermata /Echinozoa /Equinoderms), trobat a LesTorrenteres, i que porta el nom del municipi.

  Propietat privada però d'accès públic. Des de finals del segle XIX, es vas despertar un gran interès entre la comunitat científica per la geologia del Papiol, de manera que els grans estudiosos van realitzar directament troballes en els diversos jaciments del municipi, o van acollir els fóssils que altres anaven recollint en les seves excursions, moltes d'elles de caire científic en aquell territori. Almera o Lambert, són noms dels grans científics vinculats a la geologia d'aquest municipi. El resultat va ser una gran i magnífica col·lecció de fóssils que avui formen part del fons del Museu.

  Garcia, M.J.; Brito Martín, R.. (2016). Breu recull de la Geologia i la Paleontologia de la ciutat de Barcelona. Revista Comunicats 2016. Institut Català de Gemmologia, Mineralogia i Paleontologia (ICGMP). Revista Comunicats.
  Inventari del Museu Geològic del Seminari de Barcelona. Document d'ús intern.
  Lambert, J. (1906) Memòries de la Société Géologique de Grance. Paléontologie. Tome XIV.- Fascicule 2-3. Paris: Au siège de la Société Géologique de France.