Festa Major d'estiu de Casserres Casserres

  Berguedà
  Casserres
  618

  Coordenades:

  42.01413
  1.84125
  404056
  4651994
  08049-185
  Patrimoni immaterial
  Manifestació festiva
  Contemporani
  XX
  Bo
  Inexistent
  Obert
  Social
  Pública
  Jordi Montlló Bolart

  La Festa Major de Casserres es celebra per Sant Bartomeu el 24 d'agost, però les celebracions es fan coincidir amb el cap de setmana més proper. Les activitats que s'organitzen són diverses i variades destinades a totes les franges d'edat del poble. Hi participen totes els entitats del poble i l'Ajuntament. Els actes religiosos estan presidits per la Missa Solemne el 28 d'agost i la Missa pels difunts a l'endemà. També hi ha activitats esportives i culturals. Tot i que hi ha algun acte que s'avança, el punt inicial és el Pregó del divendres, que cada any té un protagonista diferent. A continuació es fa un Passacarrers amb la Banda de cornetes i tambors de Casserres.
  Es duen a terme diversos concursos, el més veterà dels quals és el concurs de Pintura ràpida, que es fa des de l'any 2001. També hi ha un concurs de fotografia, des de l'any passat i un concurs de dibuix infantil.
  Els balls són els actes més esperats, tant el dels dissabte pels més joves com el del diumenge a vespre.
  També s'organitzen espectacles per la canalla, sardanes i una caminada popular amb esmorzar per conèixer el territori i fer salut.

  No es pot precisar el moment en que s'inicia la festa Major a Casserres, però segur que té una antiguitat considerable, ja que durant molts anys era una de les poques diversions i moments de sociabilització entre la gent del poble i de pobles veïns que anaven de festa en festa.