Escola Pia
Moià

  Moianès
  Avda Escola Pia, 14, al costat de l'escola actual
  Emplaçament
  Al costat de l'església-convent dels Escolapis

  Coordenades:

  41.81367
  2.09608
  424921
  4629483
  Número de fitxa
  08138 - 505
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Noucentisme
  Segle
  XX
  Any
  1903
  Estat de conservació
  Regular
  Edifici abandonat i tancat
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Escoles Pies - Av. Escola Pia, 15 08180 Moià
  Autor de la fitxa
  Francesc Roma

  Edifici de planta rectangular, cobert amb una teulada a dues aigües, orientat del NO al SE. Per la banda de llevant dona a la carretera de l'Estany, mentre per la banda de ponent té accés des de la plaça de l'esglesia dels Escolapis.
  A la banda de la carretera, apareixen sis portes fetes amb arc rebaixat i sis finestres quadrades amb uns petits frontons neoclàssics que actualment es troben tapades. Per la façana principal, només presenta un pis, amb la porta principal, dues finestres i una porta secundària. De tota manera, té un cos annex al sud dividit en tres pisos amb 5 finestres i 1 porta de servei.
  La porta principal té un aire noucentista, amb columnes adosades de planta quadrada, un fris on es pot llegir "Escola Pia" i un frontó triangular. Als peus de la porta principal figura escrita la data de 1956.

  A la part de dalt hi havia tres aules i a sota s'hi va construir un teatre per a ús intern de l'Escola, tot i que va tenir una durada efímera.

  L'any 1683 el rei signava el permís perquè els Escolapis construïssin una escola a Moià. Després de diversos canvis, i com a record dels dos-cents anys de la fundació, es projectà un edifici d'aules independent a la vora de la carretera de l'Estany que s'inaugurarà el 14 de setembre de 1903.