El Parquet
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Avinguda de Lluís Companys, 50
  Emplaçament
  Av. de Lluís Companys cantonada Via Europa

  Coordenades:

  41.33882
  1.70035
  391258
  4577185
  Número de fitxa
  08305 - 27
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1940
  Rafael Bolet
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si:IPA 4947
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13307CF9717S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Construccions atípiques de diferent entitat que inclou habitatge, annexes, pati, tanca i ornaments, que es caracteritzen per l'ús del trencadís de rajoles de varietats múltiples. L'edifici principal és de planta rectangular i té l'aspecte de capella amb una nau central i capelles laterals, de volta volada. També hi ha un pou de secció circular amb coberta piramidal, també de rajola valenciana, sustentada amb quatre columnes.
  Rosselló (1992:186) el defineix com "monument a l'evasió de l'època i com un aïllament voluntari, crític i rebel de la societat, reflectit en una autoconstrucció individualista i de caràcter místic, que utilitza un llenguatge expressiu i colorista d'arrels eminentment populars".

  Construcció de postguerra per iniciativa del mateix propietari, el senyor Bolet.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.
  SARSANEDAS, O i CIRUGEDA, J. (1975). "El Parquet, l'obra d'en Rafael Bolet, artista autodidacte i arquitecte vilafranquí. Museu de Vilafranca.