Convent Franciscanes del Sagrat Cor Tiana

Maresme
Carrer Edith Llaurador, 22-24

Coordenades:

41.48715
2.26671
438785
4593097
08282-45
Patrimoni immoble
Edifici
Popular
XIX final
1886-87
Bo
Legal
BPU, Nivell C (núm CPAA 45) 17/07/2002
IPA 9219
Fàcil
Religiós
Privada
8834238DF39D
Àlvar Sáez Puig

Edifici religiós; té una planta rectangular i l'alçat es compon de baixos, dos pisos i està cobert amb una teulada de dos vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Resulta interessant degut a la utilització combinada de pedra i maó, a la vista; els murs, de maçoneria, i totes les obertures, així com els angles i sanefes, o línies exteriors, que marquen la separació entre els diferents pisos, estan realitzades amb maó.
Cal fer notar que les obertures originals, amb arcs de mig punt i ogivals, estan cegades parcialment, de manera que s'han obert als espais inicials, finestres rectangulars de més petites dimensions.
Edifici religiós d'una sola nau, de planta rectangular i petites dimensions i coberta per una teulada a doble vessant. Presenta un absis semicircular en un dels extrems. L'entrada principal es troba situada lateralment respecte de l'eix longitudinal i està precedida per un pòrtic suportat per quatre arcs de mig punt que reposen sobre columnes i un sòcol.
Damunt la teulada hi ha una petita espadanya que serveix de campanar.
Tot el conjunt està arrebossat. La casa d'exercicis Immaculada o les Franciscanes del Sagrat Cor és un edifici religiós; té una planta rectangular i l'alçat es compon de baixos, dos pisos i està cobert amb una teulada de dos vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. Resulta interessant degut a la utilització combinada de pedra i maó, a la vista; els murs, de maçoneria, i totes les obertures, així com els angles i sanefes, o línies exteriors, que marquen la separació entre els diferents pisos, estan realitzades amb maó. Cal fer notar que les obertures originals, amb arcs de mig punt i ogivals, estan cegades parcialment, de manera que s'han obert als espais inicials, finestres rectangulars de més petites dimensions.
El convent té una capella d'una sola nau, de planta rectangular i petites dimensions i coberta per una teulada a doble vessant. Presenta un absis semicircular en un dels extrems. L'entrada principal es troba situada lateralment respecte de l'eix longitudinal i està precedida per un pòrtic suportat per quatre arcs de mig punt que reposen sobre columnes i un sòcol. Damunt la teulada hi ha una petita espadanya que serveix de campanar. Tot el conjunt està arrebossat.

Obra popular. L'entorn es troba ajardinat. Conjunt arquitectònic emblemàtic dins la vila de Tiana. També ho trobem com a Casa d'Exercicis Immaculada.

http://lalocal.tianat.cat/la-tiana-mistica/ Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana.