Convent Carmelites Descalces Tiana

Maresme
Camí de Montalegre, 9-11

Coordenades:

41.48352
2.26515
438652
4592695
08282-44
Patrimoni immoble
Edifici
Popular
XIX final
1883
Bo
Legal
BPU, Nivell C (núm CPAA 44) 17/07/2002
IPA 9142
Fàcil
Religiós
Privada
8827425DF3982H
Àlvar Sáez Puig

Edifici religiós. Convent de clausura que domina tot el barri de Sant Bru; situat en una posició elevada. D'una banda destaca pels seus grans volums arquitectònics i per l'altra per la nuesa i simplicitat de les serves formes. El conjunt es distribueix al voltant de l'església que el domina: una sola nau rectangular coberta per sues vessants; una façana de grans dimensions només ocupada per una obertura circular, la porta i dues motllures d'arc de mig punt, al centre de les quals hi ha tres figures de terracotta. En una construcció annexe destaca una porxada lateral.
Tot el conjunt està arrebossat de color blanc.

Espai de culte, convent. Obra popular. Titularitat eclesiàstica. Només hi poden entrar alguns privilegiats. Algunes núvies encara els hi porten els ous tot esperant que el dia del casament no els hi plogui. Les monges, de clausura, els recullen pel torn, una finestra giratòria, que impedeix veure més enllà dels barrots que la protegeixen. Antigament es deia Can Russinyol.

És un convent de clausura que domina tot el barri de Sant Bru; situat en una posició elevada. D'una banda destaca pels seus grans volums arquitectònics i per l'altra per la nuesa i simplicitat de les serves formes. El conjunt es distribueix al voltant de l'església que el domina: una sola nau rectangular coberta per sues vessants; una façana de grans dimensions només ocupada per una obertura circular, la porta i dues motllures d'arc de mig punt, al centre de les quals hi ha tres figures de terracotta. En una construcció annexe destaca una porxada lateral. Tot el conjunt està arrebossat de color blanc. L'edifici es va construir l'any 1883. Tenim també datacions del 1907, 1928 i 1971, anys en què es feren reformes.

http://lalocal.tianat.cat/la-tiana-mistica/ Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana.