Comajovera
Jorba

  Anoia
  A l’oest e la fàbrica del mateix nom.
  Emplaçament
  Al nord oest del nucli de Jorba, a l’encreuament entre la C-1412a i la BV-1037.
  447.4

  Coordenades:

  41.61487
  1.53186
  377680
  4608058
  Número de fitxa
  08103 - 94
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modernisme
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Reformada.
  Protecció
  Inexistent
  Fitxa 133b del catàleg d’edificacions en sòl no urbanitzable.
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  001808200CG70H0001MA
  Autor de la fitxa
  Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

  Construcció de planta rectangular, amb una part central amb planta baixa i primer pis, i dos cossos a banda i banda únicament amb un pis. L'edifici apareix força reformat, amb totes les parets arrebossades, i només la part de del primer pis del cos central, conserva la pintura blanca que segurament recobria tot el conjunt.

  Pel que fa a les obertures es distribueixen de forma simètrica. Els cossos laterals en tenen tres cada un, dues de grans als extrems i una més petita al centre, totes rematades amb arcs rebaixats. El cos central, té tres eixos de simetria, el de llevant i ponent tenen una finestra rectangular per planta. Al centre trobem la porta d'accés a la planta baixa, un balcó al primer pis i una finestra a les golfes.

  Els dos cossos laterals tenen una petita prolongació de la façana sud mitjançant una petita cornisa feta d'obra. Una cornisa similar fa de prolongació i acabat de la façana sud del cos central. Just al centre d'aquesta façana, hi ha una prolongació simulada més alta que la resta, exempta i coronada a doble vessant . Al centre hi ha col·locat un rellotge de sol.

  L'edifici té adossada un altra construcció d'època força recent a llevant, i disposa d'un pati a ponent. A la façana principal hi ha una placa on s'hi pot llegir Plaça del Doctor Joaquin Morera.

  Per la tipologia de les construccions sembla evident que es tracta d'una edificació amb connotacions modernistes, amb detalls arquitectònics evidents i la casa a tocar de la fàbrica.