Cases Viñas-Casa del Mig
Moià

  Moianès
  Casc Urbà - c. Richard Wagner, 2
  Emplaçament
  C. R. Wagner

  Coordenades:

  41.81199
  2.0994
  425195
  4629294
  Número de fitxa
  08138 - 122
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Noucentisme
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Dolent
  Tot l'edifici està totalment en runes, gran part de les parets de l'interior han caigut i de les façanes es desprenen fragments que han perdut la seva cohesió.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 5295318DG2259N0001II
  Autor de la fitxa
  Cristina Casinos

  Edifici d'estil Noucentista de dos pisos amb teulada a una vessant i amb una interessant corriola de ferro forjat amb la data: "1909".
  La façana nord és interessant perquè, una mica més amunt de la llinda d'accés, avui tapiat, hi ha quatre noms d'obres de teatre en rajola. A la banda sud i al pis més alt de l'edifici destaca una filera de vuit finestres de maó allargades d'arc rebaixat, amb pocs centímetres que les separen, sense vidres. El pis de sota ens permet veure una terrassa que va d'un extrem de l'edifici a l'altre amb paviment enteulat. El nivell que dona accés al jardí està en estat ruïnós i bastant tapat per la vegetació que creix sense control. El jardí esta emmurallat per una interessant barana d'estil trencadís que recorda l'estil modernista, de colors blanc i vermell.

  Fa uns anys es va començar a fer obres però es van aturar abans de deixar res definitiu. Actualment està en runes.
  No té nom concret.

  Aquesta construcció correspon a la casa on va néixer el cèlebre tenor, Francesc Viñas. En ella va viure sempre el seu pare. Viñas va dur a terme diverses remodelacions entre 1890 i 1900 que van donar a l'edifici un caire amb influències d'estil Noucentista.

  Domingo i Díaz, E (2007); Moià, una vila, un poble, una il·lusió. Pàg. 49-50. T&T. Moià.