Casa Torner i Güell
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Rambla de Sant Francesc, 26

  Coordenades:

  41.34452
  1.69828
  391094
  4577821
  Número de fitxa
  08305 - 52
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Eclecticisme
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Any
  1884
  Josep Inglada i Estrada
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si:IPA 4981
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13312CF9717N
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici entre mitgeres de planta sensiblement quadrangular; consta de planta baixa, dos pisos i golfes. Sotacoberta a dues aigües amb dos terrats longitudinals a façanes. Disposa d'una torratxa central amb la coberta de pavelló situada sobre la caixa d'escala.
  Façana principal amb la composició simètrica a partir de tres eixos verticals. A la planta baixa trobem la porta principal d'accés amb arc de mig punt i obertures laterals adintellades. Un balcó corregut amb tres obertures presideix el primer pis. A la segona planta, hi ha tres balcons d'obertura única. La façana està coronada amb cornisa, barana balustrada i motiu central amb antefixa amb rostre.
  Façana de maó vist i bandes verticals de ceràmica a partir de la planta pis.

  Casa construïda l'any 1884 segons projecte del mestre d'obres Josep Inglada Estrada. Intervenen en l'obra el manyà Melcior Baltà i el fuster Josep Torner i Gener.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.