Casa Pecero i Tos
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Rambla de Sant Francesc, 20

  Coordenades:

  41.34476
  1.69802
  391073
  4577847
  Número de fitxa
  08305-49
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Any
  1912
  Santiago Güell i Grau
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si:IPA 4978
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13308CF9717N
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici entre mitgeres de planta rectangular que consta de planta baixa, dos pisos i sotacoberta o golfes. Façana composada simètricament sobre dos eixos verticals. A la planta baixa, hi ha el portal d'accés als pisos superiors i un portal comercial. Els dos d'arc rebaixat. A la planta principal hi ha un balcó corregut amb dues obertures d'arc rebaixat. A la segona planta, hi ha dos balcons d'obertura única, també d'arc rebaixat. Finalment, a les golfes, hi ha una galeria centrada de tres obertures seguides d'arc rebaixat. Als dos laterals hi trobem representacions paisatgístiques fetes amb mosaic. El parament és llis i totes les obertures estan emmarcades. El coronament es fa amb una cornisa esglaonada feta de maons.

  També coneguda com Casa Just.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.