Casa Amàlia Soler
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de Santa Maria, 2

  Coordenades:

  41.34666
  1.69804
  391078
  4578058
  Número de fitxa
  08305 - 74
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Neoclàssic
  Segle
  XIX
  Any
  1879
  Josep Grau i Forts (mestre d'obres)
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si:IPA 5003
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Patronat Fundació Amàlia Soler (C. de la Cort, 14).
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici entre mitgeres fent cantonada de planta quadrangular; consta de planta baixa, entresòl, planta pis i golfes. Coberta de teules àrabs a tres aigües.
  Façanes simètriques formades per cinc eixos verticals. A la planta baixa hi trobem portals adintellats, alguns transformats en finestres. A l'entresòl hi ha balcons amb ampitadors i a la planta principal, un balcó fent cantonada amb dues obertures i balcons simples a la resta. A les golfes, les finestres són geminades amb dintell recte.
  El coronament és amb cornisa i barana de gelosia.

  L'any 1879 es presenta el projecte per construir una casa propietat d'Amàlia Soler i Josep Ferrer, fet per Josep Grau i Forts.

  BENACH i TORRENTS, Manuel (1977). "Els vilafranquins del segle XX", dins Notes per a la història local. Edició de l'autor.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.