Cal Visó
Puig-reig

  Berguedà
  Cal Visó
  Emplaçament
  Ctra. BV-4131 (Puig-reig-Casserres) al km 9,5 pista asfaltada en direcció S-W i seguir uns 700 m

  Coordenades:

  42.00205
  1.84692
  404507
  4650647
  Número de fitxa
  08175 - 243
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. Cad.:08174A011000390000HX
  Autoria de la fitxa
  Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

  Casa de pagès que ha conservat, més o menys, la volumetria originària però amb importants reformes modernes. És un edifici de planta més o menys quadrada amb ampliacions successives fetes en època recent, sobretot a la façana principal (al costat est), on s'ha afegit un cos rectangular que serveix com garatge a planta baixa i com terrassa a la planta primera, i també al costat de migdia. Els murs són arrebossats i pintats. La coberta és a teula àrab i a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal a l'est. Les obertures originàries només es conserven a la segona planta de la façana principal, amb una finestra geminada d'arcs de mig punt. La resta d'obertures han estat refetes i són regulars. Al costat de tramuntana hi ha un cobert, fet amb pedra i maó, que ha conservat més o menys les característiques constructives tradicionals, tot i que posteriorment ha estat engrandit considerablement.

  Joan Riu i Selva (avi de l'actual propietari) va comprar la casa immediatament després de la Guerra Civil, l'any 1939 o 40. Anteriorment la casa estava portada per masovers. Era una casa petita i, amb els anys, s'hi han fet importants reformes i ampliacions.

  AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa 1.01