Cal Generós Els Prats de Rei

Anoia
Camí d'Aguilar de Segarra
A l'extrem nordest d'una gran plana conreada, amb altres camps de conreu i petites clapes de bosc.
654

Coordenades:

41.73163
1.59012
382746
4620940
08170-129
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Contemporani
Popular
XIX-XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
08169A001000230000IU
Jordina Sales Carbonell

A un quilòmetre al nordest dels Seguers, i a l'extrem nord-nordest del terme municipal dels Prats de Rei, en un entorn de grans esplanades conreades amb cereals i clapes boscoses, s'emplaça la masia de cal Generós.
L'edifici principal del conjunt és una masia de planta rectangular de 103 m2, orientada segons un eix longitudinal nordest-sudoest i amb la façana principal a migdia. Disposa de planta baixa, pis i golfes. Té coberta a dues aigües amb la caiguda cap a les façanes laterals. La construcció és a base de pedra sense escairar, amb alguna de tallada a les cantoneres, i l'acabat de la façana consisteix en un arrebossat sense pintar. Les obertures són rectangulars, menys la de la porta principal, que està coronada amb un arc molt rebaixat.
Disposa d'una sèrie de petites construccions auxiliars de planta baixa, annexades successivament al seu costat nord-nordest, fetes amb parament de pedra. Tot el conjunt sembla respondre a una tipologia del segle XIX-inicis del XX.

Es tracta d'una construcció que no té referències històriques abans del segle XIX, i que tot i pertànyer al terme dels Prats de Rei es troba molt més a prop i vinculat al nucli de Sant Pere Sallavinera, ja dins el terme municipal homònim.

-Aim3 grup SL (2015): Pla Especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions en SNU. Document per aprovació inicial, Ajuntament dels Prats de Rei, fitxa M.26.