Caixa Manresa
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de la Palma, 37

  Coordenades:

  41.34552
  1.69964
  391210
  4577930
  Número de fitxa
  08305-338
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13306CF9718S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici entre mitgeres de planta rectangular; consta de planta baixa i tres pisos. La façana principal està composada simètricament sobre tres eixos verticals, exceptuant la planta baixa.
  Trobem, a la planta baixa, el portal d'accés en el lateral esquerre, d'arc rebaixat, al costat dues finestres adintellades. A la planta principal, destaca un balcó corregut de tres obertures adintellades amb l'emmarcament de pedra i porticons de llibret. Tant la segona com la tercera planta, tenen tres balcons d'obertura única, també adintellades i amb el mateix emmarcament que les obertures del primer pis. Tots els balcons tenen mènsules de sustentació i les reixes són de ferro forjat.
  El parament de la planta baixa és fet de pedra i la resta llis. El coronament està fet amb una cornisa dentellada i té bandes, de pedra a modus de sòcol, de separació entre els diferents pisos.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.