Xiprers de can Llopart
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carretera de Corbera a Sant Andreu de la Barca, a l'alçada de can Llopart
  Emplaçament
  Masia de Can Llopard

  Coordenades:

  41.43342
  1.94299
  411688
  4587412
  Número de fitxa
  08072 - 87
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Espècimen botànic
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 85
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 004A00005
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Cinc exemplars de xiprers (família de les Cuquessaceae, gènere Cupressus sempervirens) que presenten un diàmetre de peu de 0,60-1 m i una alçada d'uns 15 m. Estan separats en dos grups de dos i tres exemplars respectivament. El grup de dos està al camí antic que anava a Sant Andreu de la Barca, i els tres restants estan a banda i banda de la carretera.

  Actualment estan completament envoltats de vegetació, i el grup de tres queden separats per la carretera. Informació facilitada per la família Llopart, masovers de can Llopart.

  Els 5 exemplars de xiprers de Can Llopard són arbres que poden ser considerats exemplars especials, ja que per les seves dimensions i antiguitat (són centenaris) formen part de la història del municipi. Antigament els xiprers indicaven el senyal de benvinguda als caminants: es plantava un xiprer si s'oferia aigua, dos si s'oferia aigua i menjar, i tres si també s'oferia allotjament; en el cas de can Llopart hi ha el fet curiós que si s'accedia des de Corbera hi havia tres xiprers mentre que si es venia de Sant Andreu només n'hi havia dos. Sembla que durant la guerra civil van servir de refugi per a persones.

  CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1987). Documents de la història de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.