Xemeneia de Puig-oriol
Lluçà

Mas Puig-oriol. Lluçà
    A 30 metres de la carretera BV-4341, punt quilomètric 9'600

Estructural
    Jordi Compte i Marta Homs

La xemeneia es troba situada a la teulada del mas Puig-oriol. Es tracta d'una xemeneia troncocònica de grans dimensions. La seva boca és de forma quadrada i la sostenen unes bigues de 2 x 2 metres. La forma quadrada es va tancant progressivament fins a fer-se rodona, projectant-se fins al mig d'una de les vessants de la teulada. La xemeneia està construïda maons i presenta una decoració de dos nivells amb orificis triangulars fets amb maons. El coronament de la xemeneia és de forma de barret piramidal de teules.

Les lloses de terra de la llar de foc (situada a la cuina del mas) són grans i fan un clot a la part central. En una de les parets que formen la xemeneia hi ha una volta buidada i al costat una espiera que anava de l'habitació de l'amo a la cuina.