Villa Ramona
Pallejà

Avinguda Prat de la Riba, 50
    Emplaçament
    A l'eix principal que creua el nucli urbà, a escassos metres a migdia del castell, amb el mercat municipal a 70 m a ponent i el parc de la Molinada a 100 m al nord-est.
    35

41.420500069358
    1.9974169542829
    416219
    4585923
    08157 - 124
    1920-30
    6261712DF1866A0001LI
    Ainhoa Pancorbo Picó

Edifici entre mitgeres amb façana principal a llevant, a l'avinguda de Prat de la Riba. A migdia la parcel·la dóna a un solar, i a ponent a un pati interior enjardinat de planta triangular, de tal manera que la parcel·la disposa d'uns 330 m2.

Es tracta d'una construcció de planta rectangular allargassada de prop de 10 x 5 m de costat que encabeix planta baixa i primer pis, amb una teulada a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal, coronat, en aquest costat, per una balustrada decorada amb roleus vegetals.

Presenta dos eixos d'obertures, amb la porta d'alçat simple a mà esquerra i finestra enreixada a mà dreta en planta baixa. A la planta noble es troben dues obertures simètriques a les inferiors, amb porticons de persiana pintats de color grana, que donen a un balcó corregut. Aquestes darreres obertures es troben emmarcades amb una franja en relleu que, a la part superior, a manera de coronament, presenten decoració floral en baix relleu, de regust modernista. Per sobre seu hi ha un fris decorat amb respiradors també decorats. Entre el fris i els balcons, hi ha sis rajoles disposades l'una al costat de l'altre centrades, en les quals es pot llegir el nom de "Villa Ramona".

No n'hi ha referències publicades.