Villa Gloria
Pallejà

Carrer Àngel Guimerà, 1
    Emplaçament
    A l'extrem sud-oest del nucli urbà, davant per davant de la parcel·la de ca l'Espluga i de la carretera que, pocs metres més al sud, permet accedir a la Magina (Carrer Àngel Guimerà).
    39

41.416149391556
    1.9972109855046
    416196
    4585441
    08157 - 125
    1920s
    6257801DF1865E0001GR
    Ainhoa Pancorbo Picó

Edifici exempt de planta rectangular allargassada de prop de 15 x 6 m, amb orientació est-oest, façana principal a llevant i en una parcel·la de prop de 800 m2. Pel costat de migdia, la casa dóna al carrer del Mestre Falla, mentre que a llevant dóna al carrer d'Àngel Guimerà.

Disposa de planta baixa, primer pis i golfes, amb teulada a quatre aigües. Es caracteritza per ser pintada tota de color blanc llevat dels motius decoratius, de garlandes coronant les obertures, frisos entre plantes, respiradors i motiu decoratiu central amb el nom de la casa, que es troben pintats de color grana. Presenta un afegitó posterior als costats nord i oest.

Les obertures segueixen una certa simetria, disposades en dos eixos a la façana principal i cinc a la lateral que dóna al carrer Mestre Falla. Disposa també d'un cos avançat amb balustrada a la façana principal que en planta baixa dóna accés a la casa i a la part superior crea una terrassa.

No hi ha referències publicades d'aquesta casa.