Villa Mil Luces

c/ Josep Carbonell i Gener, 14 - c/ Manuel Sabater, 10-14 - c/ Balmes, 15-17

Racionalisme
    Bo
    El manteniment del volum construït i de les façanes és obligat segons la normativa del Pla Especial municipal
    Legal i física
    Pla Especial, 426. 2006
    Ref. cad.: 62205CF9685S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat estructurat en alçat en planta baixa i un pis, amb terrat pla no transitable, situat a la part nord-oriental de la cruïlla dels carrers Josep Carbonell Gener i Manuel Sabater, i inserit en una gran parcel·la, de notable superfície, que s'estén fins el carrer de Balmes.
    L'element més característic és un porxo en voladís fent cantonera, que coincideix amb l'eix dels carrers esmentats i que adopta forma semicircular a la cruïlla. Dit porxo està sustentat per una estructura de formigó sense peus drets a l'exterior. A més, disposa d'uns elements de reforç (tirants de secció rectangular) que, des de la coberta, giren vers la teulada del porxo, formant cinc arcs de mig punt, la qual cosa atorga una visió característica del conjunt.
    La superfície de la parcel·la construïda no és uniforme, formant diferents rectangles adossats, per la qual cosa l'edifici presenta uns volums molt precisos que l'apropen a un llenguatge racionalista. Les obertures no tenen emmarcaments remarcables, essent les llindes rectes i disposades de forma irregular.
    El revestiment és senzill, fet a base d'un arrebossat simple, sense cap tipus de decoració remarcable. L'únic element que trenca la superfície plana de la façana és una faixa que actua com a tancament superior de l'edifici; és a dir, com una llosa plana.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)